Книгите имат своя съдба и тя е в ръцете на читателя.

Вашата количка
0 0.00лв.

Робин Шарма

Робин Шарма е световно уважаван хуманист, който над повече от четвърт век се е посветил на това да помага на хората да реализират природните си дарби.

Сюзан Колинс

През 1985 г. завършва Университета на Индиана с бакалавърска степен по специалностите театър и телекомуникации. Продължава обучението си в Ню Йорк.

Томас Каткарт и Даниъл Клайн

Дани пише хумористични материали за Лили Томлин, Флип Уилсън и други и публикува десетки художествени и нехудожествени книги.

Браян Лий О'Мали

Браян Лий О’Мали рисува комикси за себе си и останалите от най-ранна детска възраст. Те се превръщат в негово призвание, когато осъзнава, че са единственото му постоянно занимание, за разлика от многото изоставени (колеж, работа, приятели, да спре да бъде нърд, да спре да не бъде нърд и т.н.).

Александра Уитакър

Тя е по-голямата дъщеря на популярния автор Треванян – автор на бестселъра „Шибуми” – и дълги години работи в сътрудничество с него по различни проекти. Накрая тя се установява в югозападна Европа с английския си съпруг и дъщеря си. Пише романи и има едностаен хотел за самотни пътешественици.

Антъни Е. Зуикър

Постскрипт: две думи за i cognoscenti – Антъни Зуикър произнася името си „Зайкър“, но тъй като първият вариант тук е придобил популярност, решихме да го запазим. Зуикър или Зайкър – има ли значение, когато може да прочетете тази изключителна книга.

Артър Конан Дойл

Създателят на Шерлок Холмс!

На свръхестественото Конан Дойл посвещава 14 разказа и 4 романа, три от които са къси. Приключенията на Шерлок Холмс са около шейсет, на офицера Жерар от Наполеоновата армия са посветени шестнайсет разказа, а общо творчеството му се състои от над 400 произведения, без да се броят отделни стихотворения и журналистически материали.

Гейбриъл Талънт

Гейбриъл Талънт израства край Мендосино, отгледан от две майки. Завършва университета Уиламет през 2010 и две години е водач на младежки експедиции в северното тихоокеанско крайбрежие. Живее в Солт Лейк Сити.

Джеймс Уесли, Ролс

Джеймс Уесли Ролс е създател и редактор на SurvivalBlog.com – най-популярният Интернет сайт за семейна подготовка за бедствия, катаклизми и катастрофи. Той е световно признат експерт в широк спектър.

Джесика Кори

Джесика Кори е от сирийско-шотландски произход и е родена в Токоа, Джорджия. Пише първата си книга на 4-годишна възраст и оттогава мечтае да стане писател. Освен да пише, Джеси обича да играе и да гледа футболни мачове и е голям фен на „Барцелона“. Поставя и театрални пиеси с университетски трупи. Живее в Колумбия, Южна Каролина, със съпруга си, двете си страхотни кучета и изобилие от книги, обувки и сладък чай. http://www.jessicakhoury.com

Джеф ВандърМиър

Джеф ВандърМиър е писател и съставител на сборници с научна фантастика. Произведенията му са награждавани многократно и са преведени на двайсет езика. Негови разкази са включени в различни престижни антологии на научна фантастика. Израства на островите Фиджи и сега живее в Талахаси, Флорида, със съпругата си.

Джон Бейнс

Дарио Салас Сомер (р. 1935, Сантяго, Чили) се ражда в семейство на учители. Започва да пише под псевдоним Джон Бейнс и през 1966 г. излиза първата му книга „Тайното учение“. През 1970 г. основава в Сантяго Институт за херметическа философия, който има филиали в различни страни в Европа и Америка. Създател е на експериментален филм за образованието на младежта – „Сънищата на Валентина“.

Едгар Райс Бъроуз

Създателят на Тарзан!

Ейдриън Барнс

UK

Ейми Блум

Ейми Блум е автор на Ела при мен, финалист за National Book Award; И слепец ще види колко много те обичам, но- минирана за наградата National Critics Circle Award; Любовта ни изобретява; Нормални; Надалече, бестселър на New York Times; и Там, където се намира богът на любовта. Разказите ѝ са публикувани в Най-добри американски разкази, Разкази, получили наградата О. Хенри, Антоло- гия на съвременната кратка проза на Скрибнър и много други сборници в Америка и по света.

Емили Сейнт Джон Мандел

Емили Сейнт Джон Мандел е родена в Британска Колумбия, Канада. Работи за The Millions, онлайн литературно списание, а творбите й са публикувани в различни антологии, включително The Best American Mystery Stories 2013 и Venice Noir. Живее в Ню Йорк със съпруга си. Автор е на три други романа, номинирани за наградата Indie Next.

Зигмунд Фройд

Заповядайте на кушетката!

Карл Хайасън

Карл Хайасън е роден и израства във Флорида, където все още живее с невероятно толерантното си семейство и своите без¬брой лични демони.

Кевин Уигнал

Кевин Уигнал е английски писател, роден през 1967. Като дете на военен той прекарва много години в различни части на Европа. Завършва политология и международни отношения в Ланкастърския университет.

Кизая Фрост

Кизая Фрост има магистърска степен по английска л¬ит嬬ратура и психотерапия. Тя пише книгата си, докато учи онлайн във Faber Academy. Споделя живота си с пет малки кучета, една безстрашна котка и насърчаващото я човешко семейство. Това е първата ѝ книга.

Кингсли Еймис

Сър Кингсли Еймис (16 април 1922-22 октомври 1995) е английски писател, поет и критик. Автор е на 20 романа, шест тома поезия, мемоари и разкази. Според биографа му Закари Лийдър Еймис е един от големите британски майстори на хумористична проза и никоя друга тема не му е по-любима от тази за изкуството и практиката на редовното пиене.

Клеър Бидуел Смит

Клеър Бидуел Смит има магистърска степен по клинична психология и работи като психотерапевт, специализиращ в преодоляването на скръбта. Първата й книга Правилата на наследството е издадена в осемнайсет страни и предстои филмовата й адаптация.

Крис Гилбо

Крис Гилбо е автор на популярния интернет манифест „Кратък наръчник за световно господство“. В сайта си ChrisGuillebeau.com той пише за малка армия от забележителни хора и е редовен сътрудник на CNN.com, Business Week и the Huffington Post.

Кристина Морачо

Кристина Морачо завършва литература в Бруклин Колидж. Като тийнейджър тя е активен член на Riot Grrrl, ъндърграунд феминистко пънк движение. Съвсем млада взима много лоши решения и за да ги поправи, се премества да живее в ранчо в Айдахо. Сега живее в Ред Хук, Бруклин, където пише и се учи да свири на китара.

Логан Маршал

Логан Маршал е известен автор от началото на 20 век и пише книгата скоро след корабокрушението. Днес знаем много повече за гибелта на Титаник, но в тези страници продължава да живее галантният свят на la belle epoque.
Това е оригиналната корица на книгата, издадена през 1912 г.

Малкълм Нанс

Малкълм Нанс е експерт по антитероризъм и професионален разузнавач. Участвал е в операции на Балканите, Близкия Изток и Африка. Автор е на пет книги и е анализатор на NBC News и MSNBC.

Мариан Уилямсън

Maриaн Уилямсън e aвтoр нa дeвeт книги, чeтири oт кoитo сa дoстигнaли №1 в клaсaциятa нa бeстсeлъритe нa Nеw Yоrk Тimеs: „Връщaнe към любoвтa“, „Излeкувaнeтo нa Aмeрикa“, „Cтoйнoсттa нa eднa жeнa“ и „Илюминaтa“.

Мария Павлова

Според Мария има жива, магическа сила, която е отворена за общуване с всеки, който я потърси. Но тя действа по-силно, ако не шумиш много с личния си живот. Затова авторката е изключително пестелива в подробностите за себе си и казва само, че границите в книгата между изживяно и измислено са много тънки.

Марния Робинсън

Марния Робинсън изоставя кариерата си на корпоративен адвокат, за да изследва древните предписания за свещения секс и как чрез тях да се превъзмогне дисхармонията в интимните връзки.

Нанси Крес

НАНСИ КРЕС е автор на двайсет научнофантастични романа и новели. Носител е на наградите „Хюго“, „Стърджън“ и „Кембъл“. „Братовчедите от вчера“ е наградена с „Небюла“ и „Локус“. Нанси Крес живее в Сиатъл, щата Вашингтон.

Наоми Новик

Автор, програмист, фенгърл, гийк. Елате да си поговорим на @naominovik в twitter, задавайте ми въпроси в goodreads или посетете сайта naominovik.com!

Натали Зимън Дейвис

Natalie Zemon Davis (born November 8, 1928) is a Canadian and American historian of early modern period. She is currently a professor of history at the University of Toronto in Canada. Her work originally focused on France, but has since broadened to include other parts of Europe, North America, and the Caribbean.

Нийл Строс

Нийл Строс е американски и китиянски писател, журналист и съавтор на биографични книги. Работи за списание Rolling Stone и често пише за вестник New York Times.

Ник Тошес

Ник Тошес живее там, където (както той казва) някога беше Ню Йорк.
Таг При Тиберий

Норман Олер

Норман Олер (р. 1970 г.) е романист и сценарист, най-добре известен с книгата си „Тотално опиянение“ (с оригинално заглавие Der totale Rausch и на английски Blitzed), преведена на 25 езика. Последният му роман е „Уравнението на живота“.
normanohler.de
Таг Тотално опиянение,

Олаф Стейпълдън

Класическа фантастика от средата на 20 век
Таг Сириус,

Олдъс Хъксли

Олдъс Хъксли (1894-1963) е автор на класическите романи „Прекрасният нов свят“, „Сляп в Газа“ и „Остров“, както и на произведения като „Дяволите от Лудун“, „Вечната философия“ и „Дверите на възприятието“.
Един от най-големите писатели на двайсети век.
Washington Post Book World
Таг Геният и богинята,

Паола Перети

Паола Перети е италианска писателка.
https://bit.ly/2H3J2x0
Таг Път ят от мен до черешата

Петър Тодоров

Петър Тодоров завършва архитектура във Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС) в 1972 и Техническия университет във Виена. Следва следдипломна програма в Университета за приложни изкуства във Виена.

Питър Хелър

Питър Хелър е дългогодишен сътрудник на Националното публично радио и пише за сп. Outdoor, Men’s Journal и BusinessWeek. Живее в Денвър, но е роден и израства в Ню Йорк. Има магистърска степен от Писателската работилница на Айовския университет.

Рекс Стаут

Рекс Тодхънтър Стаут (1886-1975) е американски писател на криминални романи, най-известен като създател на гениалния детектив Ниро Улф и неговия помощник Арчи Гудуин.

Ричард Броуди

Ричард „Quiet Lion“ Броуди е компютърен програмист, писател и професионален покер играч. Той е създателят на Microsoft Word (негова е била идеята за червеното подчертаване на погрешно написаните думи) и служител 77 на Microsoft.
Таг Психически вируси,

Ричард Кош

Ричард Кош (р. 1950) е бивш консултант по мениджмънт, предприемач и автор на няколко книги, посветени на практическото прилагане на принципа на Парето (правилото 80/20) във всички области на живота. Освен „Третата революция“, на български са преведени „Принципът 80/20“ и „Силовите закони“.
Таг Третата революция,

Рори Фрийдман и Ким Барнуин

Рори Фрийдман е бивш агент на модната агенция Ford Models, както и самоук всезнайко.
Ким Барнуин е бивш модел и има магистърска степен по холистично хранене.

С. Л. Хуонг

С. Л. Хуонг е завършила математика в Масачузетския технологичен институт и е оръжеен експерт и професионален каскадьор. Участвала е в много холивудски продукции, включително „Бойна звезда: Галактикаˮ. Автор е на поредицата романи за Кас Ръсъл. Нейни разкази са публикувани в Strange Horizons, Nature, Daily Science Fiction и Best American Science Fiction and Fantasy 2016.

Сюзан Спенсър-Уендъл

Сюзан Спенсър-Уендъл страда от болестта на Лу Гериг. В тази книга описва годината живот, която й остава.
Так Преди да кажа сбогом

Такър Макс

Такър Макс получава бакалавърската си диплома от Университета на Чикаго, който завършва през 1998. Той учи в правния факултет на университета „Дюк” със стипендия и през 2001 завършва със степен „Доктор по право”

Томас Каткарт и Даниъл Клайн

Том Каткарт и Дан Клайн следват обичайната кариера на хора, завършили философия в Харвард. Том работи с улични банди в Чикаго, записва се да учи и бива изключван от различни богословски факултети. Дан пише скечове и сценарии за видни комици и за „Скрита камера“ и съчинява трилъри. Всеки живее със своята жена в Ню Ингланд.

Треванян

Треванян е псевдоним на американския писател Родни Уилям Уитакър. Първите му романи са Санкцията Айгер и Санкцията Лу, чиито главен герой е професорът по история на изкуството, алпинист от висока класа и наемен убиец д-р Джонатан Хемлок. Романите са публикувани под псевдонима „Треванян”, който Уитакър избира по името на негов приятел арменец.

Фил Хайн

Английски автор, работещ в областта на хаос магията.
Photo © 1997 Carl Abrahamsson
Сгъстен хаос: увод в хаос магията

Франческа Лия Блок

Франческа Лия Блок, носител на престижната награда за цялостни постижения „Маргарет А. Едуардс“, е автор на много романи, преведени на различни езици. Можете да посетите сайта й:
www.francescaliablock.com.
Снимка на автора Nicolas Sage
Так Любов по време на глобално затопляне, Островът на изобилната любов

Чарлс Дикенс

Английски класик, чието име звучи познато дори на тези, които не са го чели
Так Животът на Исус

Чарлс Ю

Чарлс Ю е получил наградата на Националната фондация на книгата „5 под 35” за сборника разкази „Третокласен супергерой”, както и наградата за художествена литература „Шъруд Андерсън”. Негови творби са публикувани в Oxford American, The Gettysburg Review, Harvard Review, Mid-American Review, Mississippi Review, Alaska Quarterly Review и другаде. Това е първият му роман. Живее в Лос Анджелис със съпругата си Мишел и двете си деца.
Так Как да живеем в научнофантастична вселена

Челси Хендлър

Провъзгласена от сп. Vanity Fair за една от «цариците на комедията», Челси Хендлър е звездата в собственото си шоу Chelsea Lately (Челси напоследък) по телевизия E! Entertainment, една от звездите в шоуто Момичета с лошо поведение и чест гост на Tonight Show с Джей Лено и Late Show с Дейвид Летърман.

Шанън Стокър

Шанън Стокър е лицензиран адвокат и работи за Northern Illinois University. Регистърът е първият й роман.
Таг Регистърът,
0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърни се в магазин