За книгата

Превод Вида Делчева

БГ корица Огнян Илиев

384 стр.

ISBN 978-954-8208-97-0

Пиа израства в тайна лаборатория, скрита дълбоко в дъждовната гора на Амазония. Тя е първата от нова безсмъртна раса, създадена и отгледана от екип блестящи учени. В нощта на седемнайсетия си рожден ден Пиа намира дупка в електрическата ограда около строго охранявания комплекс и за първи път в живота си излиза навън.

Свободна в джунглата, Пиа среща Ейо, момче от близкото село. Двамата се впускат в търсене на истината за произхода на Пиа - истина със смъртоносни последици, които ще променят живота им завинаги.

Произход е красиво написан и шокиращ роман за вечното желание да живееш завинаги, независимо от цената.

Дебютният роман на Кори улавя пищните ритми на дъждовната гора... Сюжетът се развива с главозамайваща скорост... Изключително свежа книга. Къркъс Ривю

Това научна фантастика ли е? Вижда ми се заплашително реална. Този завладяващ разказ за ужасите на безконтролното генно инженерство е едновременно любовна история и фантастичен трилър с шеметно темпо.

Джуди Блъндел

Пищен, мечтателен роман, който е трудно да се остави и ще живее завинаги в сърцата на читателите си. Пиа може да се окаже перфектният заместител за онези, на които им липсва Катнис от "Игрите на глада".

Джош Съндкуист, автор на бестселъра "Само не казвай"

За автора

Джесика Кори е от сирийско-шотландски произход и е родена в Токоа, Джорджия. Пише първата си книга на 4-годишна възраст и оттогава мечтае да стане писател. Освен да пише, Джеси обича да играе и да гледа футболни мачове и е голям фен на „Барцелона“. Поставя и театрални пиеси с университетски трупи. Живее в Колумбия, Южна Каролина, със съпруга си, двете си страхотни кучета и изобилие от книги, обувки и сладък чай. http://www.jessicakhoury.com

Видео


7 коментара ★★★★★

Деница Райкова написа на 09.12.2013 в 14:53

Само преди няколко часа дочетох тази книга. И още не мога да се съвзема. Признавам, че и аз очаквах леко и забавно четиво – а попаднах на разтърсваща и шокираща книга. „Изгълтах“ я за 3 дни – и хем нямах търпение да разбера какво става, хем не исках да свършва. Момент – казах „нямах търпение да разбера какво става“. Не, това са твърде слаби думи. По-скоро бях толкова потресена, че исках да видя доколко могат да бъдат престъпени границите на морала в стремежа към една „висша кауза“ като стремежа към безсмъртие. Това не е „лятна книга“. Не е нещо, което да четеш за развлечение под чадъра на плажа. Това е книга, която те кара да се замисляш. Да се съмняваш в „правилните“ неща – или в тези, провъзгласени за правилни. И определено не е просто поредната тийнейджърска книга – това е книга за мислещи хора. Защото може би нещата, описани в нея, не са чак толкова невъзможни…

Ангел Стоянов написа на 18.04.2015 в 17:17

Книгата е невероятна . До издателството : смятате ли да пуснете и другите 2 книги от поредицата.

pietre написа на 06.10.2016 в 05:21

Liquid pietre mortuare Drink For Women in Carrollton .

Тереза написа на 06.11.2016 в 21:21

Ще издавате ли другите 2 книги от трилогията?

Ангел Стоянов написа на 15.12.2016 в 18:22

Скъпо ми издателство една година след последния ми коментар все още няма информация дали ще бъдат издадени другите две книги на Джесика Кори ( VITRO И KALAHARI)

Екслибрис написа на 12.01.2017 в 10:35

До Ангел Стоянов Поради разочароващи продажби нямаме планове да издаваме VITRO И KALAHARI. Благодарим ви за оценката на книгата, която напълно споделяме.

James написа на 14.05.2017 в 13:21

betamethasone acetatena phos

Добавяне на коментар


Книгата

PDF иконка

Поредици


Избрано

При Тиберий

Ник Тошес

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма