За книгата

Адам и Софи Дийн живеят сравнително щастливо в къщата си в едно предградие на Бостън. Както във всеки брак, и в техния има радост и обич, досада и тъга. Така би могло да продължи завинаги. Но сложна поредица от събития - предизвикани не от Адам или любовницата му, а от нейната най-добра приятелка - тласка двамата към развод.

Докато Адам изнася грижливо подготвеното си прощално слово, Софи получава просветление. Тя намира необикновено решение и успява да организира живота им след раздялата по възможно най-добър начин. За децата той е идеален; за любовницата на Адам определено не е така. И докато се приспособяват към новите си роли, Адам и Софи откриват, че могат да се грижат добре за децата си, без да жертват собственото си щастие – дори в крайна сметка цялата история може би ще има щастлив край.

Блестяща романтична комедия поради изумително точното описание на човешките недостатъци и елегантното пресъздаване на неловки ситуации. Но книгата въздейства и на много по-дълбоко ниво: като размисъл върху брака, самотата и отговорността да си родител.

Мег Мичел Мор, автор на Пристигащи и Толкова далече

Интелигентна, умна, вълнуваща и изненадваща на всяка страница. Забавен и мъдър разказ за двама модерни родители, които обичат децата си повече, отколкото се обичат един друг.

Лора Зигман, автор на Мъжът като богат добитък

Превод Неза Михайлова

Корица Николай Пекарев

Не пропускайте да научите защо хората учат български:

http://www.alexandrawhitaker.com/why-people-learn-bulgarian/

За автора

Израснала в номадски пътувания из Северна Америка и Европа, Александра Уитакър винаги е била „новото момиче”, принудено да изгражда уменията да наблюдава и да се адаптира, за да оцелява. Те по-късно ще се окажат ценни писателски инстру­менти. По необходимост тя ентусиазирано учи чужди езици. Говори няколко от тях добре и още няколко лошо.

Тя е по-голямата дъщеря на популярния автор Треванян – автор на бестселъра „Шибуми” – и дълги години работи в сътрудничество с него по различни проекти. Накрая тя се установява в югозападна Европа с английския си съпруг и дъщеря си. Пише романи и има едностаен хотел за самотни пътешественици.

Тя ви кани да посетите сайта й: http://www.alexandrawhitaker.com

Снимка на автора Стела Кенеди


Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма