За книгата

В ТРЕТАТА РЕВОЛЮЦИЯ Ричард Кош, автор на бестселърите ПРИНЦИПЪТ 80/20 и СИЛОВИТЕ ЗАКОНИ премества вниманието си от бизнеса и индивидуалния растеж към силите, които оформят обществото.

Каква е Третата революция?

• Две революции - капитализмът и демокрацията - преобразяват света през последните 250 години.

• Днес капитализмът и демокрацията са се примирили със съществуването си, но са спътници по-скоро по силата на обстоятелствата, отколкото по избор. Те имат много общо помежду си, но капитализмът запазва тъмната си страна, която може да бъде изкоренена само с демократични реформи.

• Всички опити на левите сили да реформират или да заменят капитализма с нещо друго завършват с провал, защото интелектуалните предпоставки са погрешни. Намеренията обаче все още са валидни.

Интелектуалният банкрут на социализма и социалдемокрацията е оставил след себе си вакуум.

• Единственият изход е сливането на капитализма и демокрацията. Демокрацията трябва да възприеме пазарния механизъм по радикално нов начин, за да демократизира капитализма.

Присъединете се към Третата революция! Когато демократизираният капитализъм освободи силата на хората, всички ще станем по-богати и по-щастливи.

Ричард Кош в най-добрата си форма! Проникновен, смел, интересен и информативен. Кош посочва принципите на бъдещето, които са приемливи за всички - за хора с леви или десни убеждения, комунисти и капиталисти, циници и мечтатели.

За автора

Ричард Кош (р. 1950) е бивш консултант по мениджмънт, предприемач и автор на няколко книги, посветени на практическото прилагане на принципа на Парето (правилото 80/20) във всички области на живота. Освен "Третата революция", на български са преведени "Принципът 80/20" и "Силовите закони".


Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма