За книгата

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет за ежегодните Игри на глада - реалити шоу, предавано на живо по телевизията.

Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Катнис неведнъж е била близо до смъртта - и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа. Но ако иска да победи, ще се наложи да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Сюзан Колинс поднася равни части съспенс и философия, приключения и любов в този изпепеляващ роман, чието действие се развива в едно бъдеще, обезпокоително напомнящо нашето настояще.


"Не можех да оставя книгата..."

Стивън Кинг


"Игрите на глада" е изумителна."

Стефани Майър, автор на "Здрач"


Победата означава богатство и слава. Загубата означава сигурна смърт. Игрите на глада започват....

За автора

Сюзан Колинс започва кариерата си като сценарист на детски предавания.

Като вдъхновение за трилогията "Игрите на глада", Колинс посочва мита Тезей и Минотавъра, както и кариерата на баща си във военновъздушните сили на САЩ. "Игрите на глада" е в списъка на New York Times за най-продавани книги 60 седмици, а списание Times обявява Колинс за една от най-влиятелните личности на 2010 година.

Видео


7 коментара ★★★★★

Димитър написа на 17.03.2012 в 18:10

Много добра пoредица. Чете се на един дъх. Препоръчвам на всички!

Ивайло Иванов написа на 07.08.2012 в 18:18

Колеги подариха на приятелката ми поредицата. Двамата прочетохме първите 2 книги и сме очаровани ,но когато тя започна третата видяхме че от 96 страница скача направо на 193 до 288 и после се повтаря пак 193 до 288 ... липсват 100 страници и сме силно разочаровани ... Искам да ви попитам как да процедирам в такава ситуация (след като е подарък е почти невъзможно да се намери касова бележка). Има ли шанс да ни замените копието?

Ивайло написа на 09.08.2012 в 10:02

Току що пристигна новото копие , благодарни сме ви много! За България такава отзивчивост вече е рядкост и чак човек се възхищава! Сега с удоволствие ще си довършим поредицата :). ПП. Благодаря и за подаръчето (книгоразделители) :)))

Ивана написа на 24.08.2012 в 01:05

Книгата е страхотна, както казват Стивън Кинг и Стефани Майер - жесток, разтърсващ роман, чете се на един дъх. В момента съм към края на втората част и едно нещо ми прави лошо впечатление. Всъщност не е едно. Имаше много правописни грешки, грешки при пренасяне, при изписване на имената. Вместо Пийта пише Пита или по-лошото - вместо Порша сте написали Пийта. Или обратното беше, не се сещам вече. На какво се дължат тези грешки? Иначе, както казах по-горе книгата е супер. :)

Димитър Смилянов написа на 30.06.2013 в 19:16

Освен "Игрите на глада", Сюзан Колинс е написала и "Подземни хроники" - поредица, която е нещо като предшественик на "Игрите". Думи на Деница Райкова - преводач: ""Хрониките" притежават същата привлекателна сила като "Игрите", същата невъзможност да оставиш книгата, след като веднъж си започнал да четеш." Затова решихме да направихме групата "Искаме "Подземни хроники" от Сюзан Колинс на български!": facebook.com/groups/404636266319656/

petq написа на 14.11.2015 в 15:35

katnis i pita sa nai lobimite mi geroi ot igrite na glada :*

David написа на 27.09.2016 в 19:03

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

Добавяне на коментар


Книгата

PDF иконка

Поредици


Избрано

При Тиберий

Ник Тошес

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма