За книгата

КНИГАТА Е ИЗЧЕРПАНА И В МОМЕНТА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА!

Тук са събрани три негови творби, посветени на алкохола: За пиенето, Всекидневно пиене и Как ви е чашата? Наред с добре изпитани рецепти (включително за един коктейл, наречен «Щастливецът Джим»), той споделя размишленията си върху махмурлука, диетата на пиещия човек, дава съвети за стиснати домакини и (вероятно съвсем академично) обсъжда начините да пиете, без да се напивате – всичко това освежено със забавни тестове за производството и пиенето на алкохол по света. Еймис смесва завидните си експертни познания в тази област с някои изключително смешни наблюдения и поднася въхитителен коктейл от английски хумор и дестилирана информация.

ЕКЗОТИЧНИ НАПИТКИ: Нямаме никакъв повод за самодоволство, след като позволяваме недоразумение като «Пиня колада» да процъфтява безпрепятствено под носа ни.

БИРА С ЛИМОН: Най-категоричната молба за напускане на човешката раса.

ВОДКА: Веднъж споделих половин литър обикновена полска водка с двама приятели. Отворих си устата само два пъти, първия път за да кажа: «Престани да се смееш като идиот, не е възможно да те е хванало толкова бързо!», и не много по-късно, колкото да заявя: «Май ще трябва да си легна».

МАХМУРЛУК: Още щом отворите очи, си кажете: «Боже, какъв късмет имам да се чувствам толкова отвратително!» В това изречение се съдържа една истина и тя е: ако не се чувствате толкова отвратително след тежка вечер, значи все още сте пияни, махмурлукът не се е проявил и ще се наложи да изтрезнеете будни.

ОТСЛАБВАНЕ: Първото и всъщност единственото изискване към една диета е да отслабнете, без да намалявате и в най-малка степен приема на алкохол.

ISBN 9789548208604

348 стр.

Корица Огнян Илиев

За автора

Сър Кингсли Еймис (16 април 1922-22 октомври 1995) е английски писател, поет и критик. Автор е на 20 романа, шест тома поезия, мемоари и разкази. Според биографа му Закари Лийдър Еймис е един от големите британски майстори на хумористична проза и никоя друга тема не му е по-любима от тази за изкуството и практиката на редовното пиене.

През 2008 в. Times поставя Кингсли Еймис на девето място в списъка на 50-те най-забележителни писатели от втората половина на 20 век.

Видео


Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма