За книгата

20 юни 2019 г.

Превод Неза Михайлова

Корица Николай Пекарев

ISBN 978-619-7115-39-0

Фреди Мейкин е шпионин на свободна практика. През последната година той наблюдава Дзян Чън, университетски преподавател, чийто живот изглежда подозрително нормален. За Фреди това е само поредната поръчка – той никога не пита кой му плаща и защо – докато един ден някой е изпратен да го убие и изведнъж ролите са разменени.

Спасявайки се с бягство от хората, които искат да го убият, Фреди знае, че е видял нещо, което не е трябвало да види. Лошото е, че той няма представа какво. Дали ЦРУ е зад всичко това – или някой още по-нависоко? Дали неговите преследвачи са разкрили собственото му тъмно минало?

Принуден да се впусне в смъртоносен валс из Виена, Фреди знае едно нещо със сигурност: единствената му надежда да оцелее е да крие истината от другата страна и непременно да запази тайните от миналото си.

„Напомня за „Третият човек“ на Греъм Грийн и филмите на Хичкок“. – Sunday Times

„Добре дошли във Виена“ скоро ще бъде филм с Джейк Джилънхол в главната роля.

https://bit.ly/2wSRz0m

За автора

Кевин Уигнал е английски писател, роден през 1967. Като дете на военен той прекарва много години в различни части на Европа. Завършва политология и международни отношения в Ланкастърския университет. Става професионален писател след публикуването на първата му книга „Хората умират“ (2001). Другите му книги са „Сред мъртвите“ (2002); „Кой е Конрад Хърст“ (2007), финалист за наградите „Едгар“ и „Бари“; „Тъмно знаме“ (2010); „Молитвата на ловеца“ (2015), първоначално издадена под заглавието „За кучетата“ в САЩ и филмирана от Джонатан Мостоу със Сам Уортингтън и Одея Ръш в главните роли; „Смърт в Швеция“ (2016); „Историята на предателя“ (2016) и „Крехко нещо“ (2017). През 2019 в поредицата „Джеймс Патерсън представя...“ и­злиза романът „Безследно изчезнали“.

www.kevinwignall.com


Книгата

PDF иконка

Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма