За книгата

Дата на публикуване: 20 март 2019

Превод Надежда Розова

Художник Николай Пекарев

400 стр.

ISBN 978-619-7115-36-9

Думата "шедьовър" е изтъркана от прекалено много корици, но "Моя абсолютна любима" е абсолютен шедовър. – Стивън Кинг

БЕСТСЕЛЪР НА NEW YORK TIMES

ФИНАЛИСТ ЗА НАГРАДАТА НА LA TIMES BOOK

ФИНАЛИСТ ЗА НАГРАДАТА NBCC JOHN LEONARD

ЕДНА ОТ НАЙ-ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ КНИГИ ЗА 2017 НА NEW YORK TIMES

ЕДНА ОТ НАЙ-ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ КНИГИ НА 2017 НА WASHINGTON POST

ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КНИГИ ЗА 2017 НА NPR

НАЙ-ДОБРА КНИГА НА ГОДИНАТА НА USA TODAY

НАЙ-ДОБРА КНИГА НА ГОДИНАТА НА AMAZON.COM

НАЙ-ДОБРА КНИГА НА ГОДИНАТА НА BUSINESS INSIDER

Търтъл Алвестън умее да оцелява. На четиринайсет тя броди из горите по крайбрежието на Северна Калифорния. Потоците, езерата и скалистите острови са нейните скривалища и тя може да ходи пеш с километри. Но докато физическият й свят е широк, личният й свят е малък и опасен. Търтъл расте в уединение след смъртта на майка си, в сянката на разкъсвания от душевни страдания и харизматичен баща Мартин. Социалният й живот се свежда до училището (където тя отблъсква поканите за приятелство от всички – ученици и учители – които искат да проникнат зад бронята й и живота й с баща й.

После Търтъл среща Джейкъб, момче от училището, което обича да се шегува, живее в голяма чиста къща и се влюбва в Търтъл. И за пръв път по-големият свят започва да идва на фокус – животът й с Мартин не е нито безопасен, нито може да продължава така вечно. Търтъл започва да мисли за бягство, като използва същите умения за оцеляване, на които баща й е научил. Следват събития, в които тя показва храброст и изкупление. С все по-изумителните примери на физически и емоционален кураж, читателят наблюдава със свито сърце как това момиче се бори да се превърне в свой собствен герой - и в този процес става герой и за нас.

Написана с изумителен език сред жесток природен декор, Моя абсолютна любима е вълнуващо четиво, бележещо дебюта на един изключителен нов писател.

За автора

Гейбриъл Талънт израства край Мендосино, отгледан от две майки. Завършва университета Уиламет през 2010 и две години е водач на младежки експедиции в северното тихоокеанско крайбрежие. Живее в Солт Лейк Сити.

Снимка https://www.instagram.com/gabriel_tallent/?hl=en

Видео


Книгата

PDF иконка

Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма