За книгата

Превод Неза Михайлова

Художник Николай Пекарев

304 стр.

ISBN 978-619-7115-37-6

Джеймс Патерсън представя...

Когато един самолет, пътуващ за Коста Рика, се разбива насред джунглата, задната секция се откъсва и деветнайсет тийнейджъри оцеляват по чудо. Джоуел Аспинал, син на местен политик и представител на учениците в училищния съвет, бързо поема ролята на лидер, за да организира групата, докато пристигне спасителен отряд. Но самолетът се е разбил нeслучайно, а нарочно, никой не знае къде са младежите и няма да дойдат никакви спасители. На всичкото отгоре, решенията на Джоуeл водят до смъртта на още хора и той е твърдо решен да продължи да чака спасителите.

Том Калоуей не е искал да тръгне на тази екскурзия. Той не иска и да задълбочава отношенията си със съучениците си – не е е от типа, който се сприятелява лесно. Предпочита да бъде оставен на мира и винаги се е държал достатъчно недружелюбно, за да не го закачат. Но това е било преди катастрофата. Сега той установява, че изгражда приятелства, които винаги се е мъчел да избегне. И въпреки усилията му да бъде оставен на мира, Том започва да разбира, че именно той трябва да се противопостави на Джоуел и да направи истинско чудо, като изведе всички от джунглата.

„Безследно изчезнали“, която съдържа елементи от „Изгубени“ и „Повелителят на мухите“, е роман за оцеляване, за тийнейджъри, попаднали в една враждебна среда. Тя е роман за живота и смъртта и тънката като бръснач граница, която ги разделя. И също роман за това как да намериш мястото си в един безкрайно сложен свят.

За автора

Кевин Уигнал е английски писател, роден през 1967. Като дете на военен той прекарва много години в различни части на Европа. Завършва политология и международни отношения в Ланкастърския университет. Става професионален писател след публикуването на първата му книга „Хората умират“ (2001). Другите му книги са „Сред мъртвите“ (2002); „Кой е Конрад Хърст“ (2007), финалист за наградите „Едгар“ и „Бари“; „Тъмно знаме“ (2010); „Молитвата на ловеца“ (2015), първоначално издадена под заглавието „За кучетата“ в САЩ и филмирана от Джонатан Мостоу със Сам Уортингтън и Одея Ръш в главните роли; „Смърт в Швеция“ (2016); „Историята на предателя“ (2016) и „Крехко нещо“ (2017). През 2019 в поредицата „Джеймс Патерсън представя...“ и­злиза романът „Безследно изчезнали“.

www.kevinwignall.com


Книгата

PDF иконка

Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма