За книгата

Очаквана дата на публикуване: 1 септември 2018

Превод Неза Михайлова

Оригинално заглавие:

SPINNING SILVER by Naomi Novik

Copyright © 2018 by Temeraire LLC

Илюстрация на корицата Никола Дьолор

Оформление Дейвид Дж. Стивънсън

Българска корица Мина Ядкова

ISBN 978-619-7115-33-8

Екслибрис™ 2018

С романа си Изтръгнати от корен, награден с Небюла, Наоми Новик слага началото на блестяща нова глава във вече утвърдената си кариера, като се потопява в магията на приказките, за да извае една любовна история, която е както вечна, така и съвсем съвременна. Сребърна приказка пренася читателя още по-дълбоко в един блестящ фантастичен свят, където границата между чудесата и ужаса е по-тънка от дъх, а привидната сигурност може да бъде открадната бързо като целувка.

Мирием е дъщеря и внучка на лихвари, но неумението на баща й да събира дълговете, довежда семейството до ръба на мизерията – докато Мирием не взима нещата в ръце. Тя затваря сърцето си и се заема да си върне дължимото, като скоро си спечелва славата, че може да превръща среброто в злато.

Когато необмислените й хвалби привличат вниманието на Старик – краля на елфите, мрачни същества, направени като че ли повече от лед, отколкото от плът – съдбата на Мирием, както и съдбата на двете кралства завинаги ще се промени. Изправена пред невъзможна задача от крал Старик, Мирием изплита мрежа, в която въвлича селското момиче Ванда и нещастната дъщеря на местния владетел, който крои планове да я омъжи за ослепителния млад цар.

Но цар Мирнатиус не е това, което изглежда. А тайната, която крие, заплашва да погълне както страната на хората, така и страната на елфите. Разкъсвани между смъртоносни решения, Мирием и двете й странни съюзнички поемат в отчаяно приключение, което ще ги отведе до границите на саможертвата, силата и любовта.

За автора

Автор, програмист, фенгърл, гийк. Елате да си поговорим на @naominovik в twitter, задавайте ми въпроси в goodreads или посетете сайта naominovik.com!


Книгата

PDF иконка

Поредици


Избрано

Моя абсолютна любима

Гейбриъл Талънт

Бестселър

Монахът, който продаде своето ферари

Робин Шарма